Skitsebroderi

Skitse broderi kan laves mange forskellige steder. Steder man oplever i det daglige eller på rejse. Jeg broderer små detaljer, et område, de abstrakte former eller en kopi af det jeg ser.

Nogle steder bruger jeg max 15 min på hvert motiv, fordi jeg forsøger at brodere enkle motiver, og hvis der er ubegrænset tid, går jeg for meget op i detaljer. Andre steder vil jeg have detaljerne med og broderer derfor i længere tid måske endda nogle timer.

Det er selve processen i broderiet, der er vigtig i denne opgave. Broderierne skal ikke bruges til noget, men det giver ro og glæde at arbejde med disse skitser. Hvis man vil bruge broderierne til noget, kan de samles til en dagbog fra ens ferie, en collage eller klokkestreng, eller der kan laves huller i hjørnet, så de kan samles i en ring.

Jeg har pakket et udvalg af broderigarner, nåle og stoffet, så jeg kan veksle mellem materialerne. Materialerne ligger altid klar, så jeg kan have dem med, hver gang jeg skal på tur. 

De Japanske haver

Trøjborg slotsruin

Ved fiskesø

På tur

Det undersøgende broderi

Jeg bruger det undersøgende broderi til at afprøve forskellige teknikker eller motiver. På den måde opnår jeg erfaring med broderiet og finder den bedste løsning.

Studie i sneglehuse

Til et tæppe ville jeg brodere sneglehuse. Det samme sneglehus kan broderes på mange måder så der kommer forskelligt udtryk.

Stramaj

Kunstbroderi

3D broderi

Maiskinbroderede træer

Jeg skulle lave en vinduesbænk med madras og puder. Til dette afprøvede jeg forskellige maskinbroderede træer og sytråde. Her opdagede jeg, hvordan den tråd som jeg først havde kasseret, viste sig at være den bedste.

Korssting

Værktøj til broderi

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen