Frit maskinbroderi

Maskinbroderi er et tidskrævende arbejde, men det er også en stor fornøjelse at fordybe sig i farverne og trådene. Når man maskinbroderer, er det som at male med tråd og symaskine. Jeg har lavet små maskinbroderier med kun sytråd, og nogle hvor der er sat forskellige slags stoffer ind som bundmaterialer. Maskinbroderiet kan laves på både fine og grove stoffer, eller på forsvindings materialer. Bruger man kraftige stoffer kan man sy direkte på stoffet, finere stoffer skal stabiliseres. Man kan stabilisere med stabiliserings lærred, strygelærred og vha. en broderiramme. Forsvindingsmaterialer findes i to typer, forsvindings vlieseline og plastik. Disse materialer forsvinder, når man skyller det under vand. Forsvindingsvlieselinen kan være ret skrøbeligt at arbejde med, men det er let at tegne sit mønster på. Forsvindingsplast findes i forskellige kvaliteter, som kan købes i velassorterede butikker. Jeg køber mit i Ribe Broderi og garn. Arbejder man sammen med børn, er det godt at lade dem tegne deres eget motiv, brug designarkene herunder til at sætte gang i ideprocessen.

Dækkeservietter og mundservietter med frit maskinbroderi

Man kan købe dækkeservietter og mundservietter i genbrugsforretninger. Design personlige motiver og sy dem med frit maskinbroderi.

Minimalistisk maskinbroderi

Pude med minimalistisk maskinbroderi
Pude med minimalistisk maskinbroderi

Maskinbroderede sommerfugle på tyl

Jeg har her valgt at arbejde med sommerfugle, men teknikken kan også bruges til motiver som insekter, fisk, fugle og mange andre.

Brug broderierne som postkort, billeder eller indsats i puder, tasker og penalhuse.

Maskinbroderede sommerfugl på tyl
Maskinbroderede sommerfugl på tyl

Collager

På den røde collage er der broderet træer, man kan også broderer fisk, blomster, sjove huse, fantasi fugle og meget andet.

Den sorte collage er lavet af mange forskellige slags sort stof og syet med de forskellige pyntesting i neontråd

Rød collage med maskinbroderi og træ
Sort collage med maskinbroderi

Pude med stoftryk og maskinbroderi

Til denne pude er der valgt temaet havet. Ud fra temaet er der valgt farver og motiv. Man kan bruge vejledningen og designarket til andre temaer.

Stoffet er malet med stoftryksfarver og derefter er der lavet maskinbroderi og håndbroderi.

Pude Maskinbroderede fisk

Fugl i rede

Reden er syet af mange forskellige stof og garnrester, Fuglen er designet af hver enkelt elev så den bliver helt personlig. Nunu og Siv har syet hver sin taske.

Dækkeservietter med svampe

Svampene er broderet med stoptrykfod. Før broderiet begyndes tegnes det op på stoffet med tekstil pen.

Dækkeserviet med minimalistisk maskinbroderi

Dækkeservietter med firben
Dækkeservietter med firben

Blomster billeder

Blomstermotiverne bruges til postkort, og  små billeder. De kan også monteres på produkter som tasker, puder og dækkeservietter.

Se mere om postkort

Mega musemåtte

Dækkeservietter med maskinbroderede blade

Se flere dækkeservietter 

Knapper

Se flere knapper

Træer broderet på puder

Til et vindue lavede jeg 2 runde puder og en stor firkantet pude med maskinbroderede træer.Til puderne lavede jeg også en madras. Det hele blev syet i kraftig sort cowboystof. Træerne blev tegnet på rivevliesline der blev sat fast på bagsiden af stoffet. Herefter syede jeg en konturstreg fra bagsiden. Stoffet vendes og resten syes fra retsiden. Til sidst trækkes der i stoffet så rivevlieslinen trækkes løs, det er nu lettere at fjerne det.

Broderede prøver på træer

Når jeg skal lave et større projekt som puderne til vinduet, så laver jeg nogle prøver for at finde den rigtige teknik og de rigtige farver. Jeg vælger at arbejde med farver som jeg synes er oplagte, men også farver som jeg var usikker på var velegnede. Til dette projekt var det netop en tråd som jeg først ville sortere fra, der viste sig at være den bedste. Jeg ville have at træerne skulle kunne genkendes. Derfor valgte jeg at tegne træerne efter Lademanns bog om danske træer. Så kunne jeg finde de enkelte træers kendetegn. Jeg broderede først stammen og derefter de mindre grene.

Brocher

Brocherne er syet med syramme, hvori der er sat et stykke lærred med hul i. Man syr hen over hullet og klipper brochen ud bagefter.

Brocherne er syet efter samme teknik som postkort. Se mere om postkort

Maskinbroderede blade

Penalhuse med maskinbroderede dyr

Dyrene til penalhusene er fra Kommas store dyrebog. Denne bog har nogle gode illustrationer som man kan bruge som oplæg til maskinbroderi og andre former for broderi. Penalhusene er lavet i tre størrelser.

Se flere penalhuse

Firben broderet på håndmalet stof

Pude med tryk og maskinbroderi

Maskinbroderi med Cirkelapparat

Se mere om cikelapparat

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen